AFLYST pga corona / Den 15. april 2020 mødes den unge danske bluessanger Big Creek Slim og den nu 73 årige californiske mundharpeveteran James Harman for at spille svedig lowdown blues, krydret med historier fra det virkelige liv. Koncerterne munder ud i et album, som indspilles i Danmark efter turneen.

James “Icepick” Harman er fast mundharpespiller i ZZ Top. Han stammer fra Alabama og startede sin karriere som bluesmusiker i 1962 – som kun 16-årig. Han udgav en håndfuld singler i 60’erne og bosatte sig i det sydlige Californien i 1970, hvor han med sit Icehouse Blues Band spillede med bl.a. Big Joe Turner, John Lee Hooker, Freddie King, Muddy Waters, Albert King, B. B. King og T-Bone Walker.

I 1977 dannede han The James Harman Band, som han stadig turnerer flittigt med, når han ikke er på tour med ZZ Top. James er kendt som showman, talentfuld sangskriver, sanger og mundharpespiller. Han har udgivet mere end 40 albums og har 6 amerikanske blues music awards nomineringer. Han seneste album Liquor Parking på BigTone Records er fra 2019.

Big Creek Slim aka Marc Rune stammer fra Ikast og dukkede for få år siden op på den danske bluesscene efter omfattende rejser i det sydlige USA. Her fandt han den helt rigtige feeling og hans stemme lyder som om, han har plukket mere bomuld end de fleste. Han er nu et af de største bluesnavne i Danmark, og stormer fortsat frem i Europa med sin dundrende stemme og en feeling, der bliver lagt mærke til. Han tryllebinder sit publikum med sin rå og pågående stil.

Big Creek Slim er lavet af blues eller også er blues lavet af ham. Han har netop vundet en Danish Music Award for tredje gang med albummet First Born (Best Blues Album). Desuden har han fået:

• Blueskartellets Blues Honor Price 2017
• Danish Music Award – Best Blues Album 2017 – Good Mill Blues
• Danish Music Award – Best Blues Album 2016 – Keep My Belly Full
• Danish Blues Name Of The Year 2015
• Danish Music Award Nominee – Best Blues Album 2015 – Hope For My Soul

Få en fed blues oplevelse – mød de to musikere Onsdag 15. April 2020, kl.19.30Toftebjerg – Them Bibliotek & Medborgerhus. Hvis du vil sikre dig en plads, så køb din billet i god tid på billetten.dk. Prisen er 150 kr. (inkl. gebyr).

Og husk at du inden koncerten kan spise i husets cafe. Bordbestilling er nødvendig og kan gøres på toftebjerg@silkeborgbib.dk eller på 8722 1980.