Torsdag 25. november kl 19.30 lægger Jens Lysdal (guitar & vokal) og Jakob Falgren (bas & vokal) vejen forbi Them. De har i mange sammenhænge spillet sammen i snart 15 år og har opnået en musikalsk og menneskelig indforståethed, så Jens’ sange og tekster får en helt særlig kvalitet og stoflighed.

Jens er sangeren og sangskriveren samt eminent guitarist, der fortsat skriver mere og mere personlige sange (nyt dansk album på vej).

Jakob er én af landets mest efterspurgte bassister, og erfaringer fra Savage Rose, James Morrison, Trentemøller, Søren Huss, Bisse og Pernille Rosendahl, har gjort ham til en mere og mere personlig og unik musiker.  

Genremæssigt minder musikken måske mest om det svenske band Bo Kaspers Orkester – “musikalske kasser” er ikke noget han bekymrer sig om.

Musikken skifter ubesværet mellem roots, vals, jazz og pop, alt efter hvad tekst og historie nu har bedst af. Koncerterne er derfor velartikulerede rejser gennem mange inspirerende musikalske landskaber.

Det musikalske niveau er skyhøjt, og koncerterne foregår altid i en meget afslappet stemning, fyldt med historier, humor og skæve indfald krydret med et nærvær og en intensitet der gør, at ingen går uberørte hjem.

Lysdal har – som en af meget få herhjemme – fået sin musik nomineret i tre forskellige lande: Grammy/USA, “Schallplattenkritik” (anmelderprisen) i Tyskland og Danish Music Awards i DK. Han har turnéret i store dele af verden, hvor hans albums er blevet skamrost af med ord som “én af Skandinaviens skarpeste guitarister” og hans debut-album “A matter of time” for “et af nyere dansk pop-histories mest helstøbte værker”.

Jens har indspillet med nogle af klodens bedste musikere, har arrangeret for symfoniorkester, skrevet filmmusik og har desuden en musikalsk spændvidde som få. Således har han spillet på så forskellige scener som SmukFest, Tønder, Copenhagen- og Stockholm Jazzfestival og Det Kgl Teater.

I den nye udgave af Højskolesangbogen – bl.a. sangbogens første klima-/miljøsang “For vist vil de komme” – er han repræsenteret med fire melodier.

Glæd dig til en stor musikalsk oplevelse på Toftebjerg – Them Bibliotek & Medborgerhus torsdag 25. november 2021, kl. 19:30.

Husk at du inden koncerten kan spise i husets café. Bordbestilling er nødvendig, og kan gøres på 8722 1980 eller på toftebjerg@silkeborgbib.dk.

Billetpris 100 kr. – billetsalg på nettet – eller på Silkeborg Bibliotekerne.