Torsdag 29. oktober kan du både opleve cubansk, latinsk og caribisk folk samt jazz på Toftebjerg. Musikken er én lang kærlighedshistorie mellem den spanske guitar og den afrikanske tromme.

Fra guaguancó – der er så godt som al cubansk musiks moder – til stilarter som danzón, bossa nova, cumbia og især són. Påvirkningen fra amerikansk jazz i 1920’erne førte til den moderne bolero, som senere blev eksponeret i hele verden af Buena Vista Social Club.

Liga Latina er et særegent sammenrend af drevne skandinaviske musikere, for hvem det er en passion at formidle den arv af stilarter, der oprinder deraf – på et højt kunstnerisk og internationalt niveau.

Deres kompositioner og fortolkninger af latinsk sangskat danner en energisk sfære, hvor skaberkraft og respekt for mestrene går hånd i hånd. Det har gjort dem til en fast bestanddel af festivaler for jazz og verdensmusik i Norden – med gæstemusikere fra hele verden.

Som grundstamme er det den internationalt anerkendte komponist og sangskriver Mike Hecchi på vokal, cubansk trés og spansk guitar. Michell Boysen som har tilbragt et år af sin konservatorietid på speciale i Brasilien på kontrabas samt Bo ’BoJo’ Johansen på percussion, der ud over at have studeret på Instituto Superior del Arte i Havana, har skrevet bøger om cubansk rytmik. Theo Hjorth på piano har stået i lære hos selveste César ’Pupy’ Pedroso fra legendariske Los Van Van på Cuba. Og endelig er det Rune Krogshede på trompet, der har studeret i Brasilien og Cuba samt turneret med det famøse cubanske orkester Chappottin Y sus Estrellas.

Husk at du inden koncerten kan spise i husets café.
Bordbestilling er nødvendig, og kan gøres på 8722 1980 eller på toftebjerg@silkeborgbib.dk

Torsdag 29. oktober kl 19.30Toftebjerg – Them Bibliotek og Medborgerhus. Billetpris 150 kr (+ gebyr 5 kr). Billetsalg online her.