NELLO & THE HELPING HAND BAND kommer forbi onsdag 21. oktober.

THE HELPING HAND BAND blev skabt for at backe udenlandske musikere op, når de kom forbi Danmark og skulle bruge et tophold alsidige blues-musikere. På turnéer i 2017 og 2019 spillede de bl.a. med amerikanske Hook Herrera. Og bandet fandt virkelig hinanden og dét fødte idéen om at gøre det selv. 

Folk har gennem årene ofte spurgt Nello, om han ikke skulle synge noget mere selv, men der har aldrig helt været tid og lejlighed til det.

I en moden alder springer han nu ud som eneste sanger og frontfigur for eget blues-band. Netop fordi han her har det mest fantastiske hold bag sig: Ronni Boysen på guitar, Kjeld Lauritsen på orgel og Mads D. Andersen på trommer!

Ronni Boysen, guitar:

Ronni er ubetinget første valg når udenlandske stjerner skal bruge en “rigtig” blues-guitarist fra Danmark. Han er en af de mest efterspurgte og respekterede europæiske guitarister indenfor genren, og har spillet med utallige bands og frontmænd i Danmark og internationalt. Han spiller pt. – siden 2010 – fast i hele Europa med Mud Morganfield (søn af Muddy Waters) Derudover bl.a. med svenske Kokomo Kings, som har 3 albums og “Band of the Year 2018 fra britiske Blues Lounge Radio Show” bag sig. Ronni Boysen har turneret med et hav af udenlandske blues-stjerner, bl.a. Otis Grand, James Harman, Junior Watson og Big Joe Louis og spiller pt også med Diuanna Greenleaf og West Weston. Ronni Boysen er BLUES med hud og hår! Og Årets Danske Bluesnavn 2013 og modtager af Blueskartellets Ærespris i 2010.

Kjeld Lauritsen, orgel:

Kjeld startede sit blues-liv med folk som Ken Gudman, Kenn Lending, Troels Jensen og Smalltown Bluesband. Siden leder af jazzgruppen ”The Organizers” sammen med bl.a. saxofonisten Bob Rockwell fra 1981-2006 – med 7 albums med utallige egne kompositioner. Spiller pt. med Miriam Mandipira, Søren Frost og Per Gade ( 4 albums) samt som solist hos bl.a. ”Klüvers Big Band” og ”Erling Kroners New Music Orchestra”. Kjeld har modtaget den fine “Palæ Bars jazzpris 2018”

Mads D. Andersen, trommer

Mads tog som 21 årig fra Rødekro til London og spillede sig til pladsen hos Otis Grand & The Big Bluesband og turnérede der gennem 3 ½ år i hele Europa. Spillede der sammen med en række blues-verdensstjerner, bl.a. Steve Cropper, Ike Turner, Kim Wilson, Joe Louis Walker og Pee Wee Ellis. Vendte hjem og joinede sin Bror Mike Andersens band i 6 år. Siden som freelance trommeslager med både danske og udenlandske kunstnere, bl. a. Anders Blichfeldt, Ivan Pedersen trio, Henning Stærk og har turnéret Europa og Skandinavien tynd med bl.a. udenlandske Alan Haynes, Lurrie Bell, Tony Vega og Kai Strauss.

Niels Nello Mogensen, bas og vokal

Nello startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Han kom senere med Johnny Madsen som han har spillet med siden 1996. Nello har været en fast del af Aarhus’ blues-miljø siden blues-boomet sidst i 80’erne, i dag med Grarup Allstars som han var med til at danne. Bandet fik DMA prisen som Årets Live navn 2019. Og senest med Blues Explosion, med bl.a. Troels Jensen, Peter Nande og Big Creek Slim. Og han har turnéret med amerikanske blues navne som Blues Lights m. Barrelhouse Chuck, Ron Hacker, Hook Herrera og senest med James Harman. Har desuden to rock solo-albums som sanger og komponist med Nellovator bag sig.

Vi glæder os til at trykke den af, og lave en fed aften med publikum og hinanden.

Repertoiret er blues fra den store skuffe, mange af vores favorit numre, mere eller mindre kendte, af folk som Muddy Waters, Willy Dickson, Howlin Wolf, BB King, Little Walter, Albert King, John Lee Hooker m.fl. – samt selvfølgelig enkelte egne numre.

Bandet optræder Onsdag 21. oktober kl 19:30 på Toftebjerg – Them bibliotek & Medborgerhus.

Billetpris på 150 kr (+ gebyr 5 kr). Og du køber billetter her.